Wat zijn Apple Distinguished Educators ?

11742761_10204836016717161_9214561823928837821_n

Apple Distinguished Educators zijn een wereldwijd netwerk van innovatieve onderwijsdocenten, die vertrouwd zijn met integratie van technologie in leeromgevingen en wereldwijd hun ervaringen met andere leerkrachten en beleidsmakers delen.

De Belgische Apple Distinguished Educators zijn een mooie weerspiegeling van het onderwijslandschap in België. Onze Apple Distinguished Educators komen uit alle uithoeken van het land, werken koepeloverschrijdend en komen uit alle onderwijsniveaus (cfr. basis -en secundair onderwijs).

Onze Belgische Apple Distinguished Educators zijn stuk voor stuk, karaktervolle leerkrachten en directies,gepassioneerd om met ondersteuning van technologie een dynamische kijk op leren in hun klas-en schoolwerking te ontwikkelen.

Veelal hebben deze Apple Distinguished Educators een persoonlijke blog en/of publiceren zij heel wat e-boeken in de iBookstore en cursussen op het iTunes U-platform.

Op wereldvlak mogen er zich zo’n kleine 3000 mensen zich Apple Distinguished Educator noemen. Zij communiceren vaak met elkaar via Twitter.

Op Twitter-hashtags zoals #ade2015, #ipaded, #adechat, #edtech, 
#edtechchat, #mlearning … kom je hen vaak tegen.

Heel af en toe komen ze op een vooraf vastgelegde locatie samen om innovatieve onderwijsideetjes uit te wisselen of samen te werken aan een innovatief onderwijsproject.

Een blogsite van een Apple Distinguished Educator kun je vaak herkennen aan het onderstaande logo dat zij op hun blog  plaatsen.

Distinguished_Educator_200x61_Black

Tweejaarlijks wordt er een nieuwe lichting tot het wereldwijde netwerk toegelaten. De laatste lichting dateert van 2015, ook wel de “Class of 2015” genoemd.

De volgende lichting van innovatieve onderwijsmensen zal toegelaten worden in 2017. Elke kandidaat moet hiervoor zijn visie verwoorden over hoe zij als leerkracht of directeur in hun dagelijkse klas -en schoolpraktijk technologie gaan integreren. Daarenboven moeten ook alle kandidaten hun visie vastleggen in een 2 minuten durende film.

Op basis van deze gegevens word je dan al dan niet toegelaten tot het netwerk.

Elke nieuwe lichting komt dan tijdens hun toelatingsjaar tijdens de zomermaanden samen in een “ADE-institute”.

Wie meer info wenst over het Apple Distinguished Educators programma, kan hiervoor terecht via onderstaande link :

http://www.apple.com/benl/education/apple-distinguished-educator

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s