Apple-technologie en applicaties als ondersteunende “differentiatietool” voor het (basis)onderwijs

Apple-technologie en bijhorende applicaties integreren in het klasgebeuren kan de leeromgeving dynamischer maken en verrijken, alsook de betrokkenheid bij heel wat leerlingen verhogen… ook voor kinderen met specifieke onderwijsbehoeften.

Ook de technologiemarkt probeert leerkrachten en leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften hierin te ondersteunen… zo is de iPad-technologie hier een mooi voorbeeld van, met standaard heel wat hulpmiddelen voor kinderen met specifieke leerbehoeften ingebouwd.

Naast de ,in de iPad standaard ingebouwde hulpmiddelen, bestaan er ook heel wat applicaties die als redelijke aanpassing kunnen worden gebruikt bij leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften…om door de bomen van dit alles het bos te zien en naar aanleiding van de talrijke positieve feedback op m’n vorig blogbericht ” apps als redelijke aanpassing voor kinderen met specifieke onderwijsbehoeften “, is de “Flemish Tech Geek” één van de gastspreker op de “inspiratiedag M”, een inspiratiedag voor leerkrachten basisonderwijs en secundair onderwijs op 27 april 2016

De “inspiratiedag M” heeft als doelstelling,naar aanleiding van de invoering van het M-decreet ingevoerd door de Vlaamse overheid, om leerkrachten aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden te inspireren over hoe zij in hun dagdagelijkse werking kunnen omgaan met het M-decreet… uiteraard kan de ondersteuning en de meerwaarde van het gebruik van Apple-technologie hierin niet ontbreken.

Deze “inspiratiedag M” gaat door op woensdag 27 april 2016.
Locatie : Diocesane Pedagogische Begeleidingsdienst regio West-Vlaanderen, Baron Ruzettelaan 435,  8310 Brugge-Assebroek en is een organisatie van het nascholingscentrum Eekhoutcentrum.

Info en inschrijvingen via https://www.eekhoutcentrum.be/nascholingen/detail/D16-030

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s