Hoe kun je op 5 manieren Augmented Reality in de basisschool implementeren.

Hoe kun je op 5 manieren Augmented Reality in de basisschool implementeren.

Sinds de lancering van de iPhone 8 en iPhone X is de technologie Augmented Reality bij het grote publiek bekend geraakt… en zal deze technologie de komende jaren een grote impact op ons dagelijks leven hebben

Over wat Augmented Reality is en hoe AR stapsgewijs het onderwijsveld binnensluipt schreef ik reeds vroeger dit blogartikel over.

Maar hoe kun je als school heel concreet Augmented Reality in de basisschool implementeren, wel deze 5 manieren kunnen daarbij helpen.

 

  1. Augmented Reality als gids

 

Augmented Reality is een uitstekend instrument In de basisschool om een interactieve leerwandeling in je school uit te stippelen of (nieuwe)  ouders rond te gidsen in de school. Vrij recent werd onze voorhal gerenoveerd . Blikvanger is de fotowand.

IMG_1608 2

Om de fotowand te maken werden uit het schoolarchief meer dan 400 foto’s geselecteerd en in een Mozaïek op de wand geplaatst. Aan de wand werd met behulp van de app Aurasma , Augmented Reality toegevoegd.

Om Augmented Reality aan de fotowand toe te voegen, zocht de school in het archief naar achtergrondinfo, krantenartikels en filmpjes van voorbije activiteiten van de afgelopen jaren.

Bezoekers krijgen wanneer zij dat wensen een iPad ter beschikking of kunnen met hun eigen iPad of iPhone en een Augmented Reality app, de foto tot leven laten roepen. Wanneer zij met de iPad of iPhone naar een bepaalde foto wijzen , komt er spontaan achtergrondinfo, een bijhorend krantenartikel of een filmpje op hun scherm te voorschijn.

Ook op bepaalde plaatsen in het schoolgebouw werd Augmented Reality toegevoegd zodat wanneer bezoekers langs een bepaalde plaats in de school wandelen, een filmpje of meer achtergrondinfo over een gebeurtenis die op deze specifieke plaats plaatsvond op hun iPhone of iPad oplicht.

Volgend filmpje illustreert dat mooi.

 

  1. Augmented Reality als stimulans voor creativiteit.

 

Je leerlingen uitdagen om creatief te zijn … bijvoorbeeld bij het maken van een boekbespreking …deze leerling toont hoe augmented reality zijn creativiteit verrijkt bij het voorstellen van zijn gelezen boek.  

 

  1. Augmented Reality kan ook een middel zijn om  leerkrachten te prikkelen.

    Bijvoorbeeld bij het aanbrengen van soms “saaie” inhouden … bijvoorbeeld bij het aanbrengen van het nieuwe ZILL-leerplanconcept voor het Vlaamse basisonderwijs. Volgend filmpje illustreert de toepassingsmogelijkheden.

 

  1. Augmented Reality kan de leeromgeving verrijken.

Om kinderen tot leren te brengen is het voor een leerkracht heel belangrijk om een krachtige leeromgeving te creëren. Technologie kan een middel zijn om deze omgeving te verrijken.

De Australische leerkracht Paul Hamilton is hierin heel bedreven en toont aan de hand van volgend filmpje hoe Augmented Reality de leeromgeving van zijn wiskundeles kan verrijken.

 

  1. Augmented Reality als evaluatie-instrument

Sinds de lancering van de nieuwe iPhone 8 en iPhone X zijn er heel wat AR-apps in de Appstore terug te vinden die als evaluatie-instrument kunnen gebruikt worden. AR measure kit is hier een voorbeeld van. Deze Augmented Reality app kan bijvoorbeeld bij een meetopdracht een controle uitvoeren en kan de leerling in realtime zien of hij of zij juist heeft gemeten.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s