Over de “Flemish Tech Geek”

De “Flemish Tech Geek” is het alias voor Joost Dendooven

DSC_0270

Beroepshalve is Joost Dendooven schooldirecteur van een basisschool.
Reeds jarenlang is hij gefascineerd door de technologische evoluties die door onze maatschappij razen en bestudeert hij hoe een basisschool hierop een afdoend antwoord kan bieden.

Distinguished_Educator_200x61_Black

In 2015 werd Joost door technologiebedrijf “Apple” opgenomen in het Apple Distinguished Educators programma … een wereldwijd netwerk van innovatieve onderwijsdocenten, die vertrouwd zijn met integratie van technologie in leeromgevingen en wereldwijd hun ervaringen met andere leerkrachten en beleidsmakers delen.

Schermafdruk 2015-10-12 15.34.52

Vanuit zijn praktijkervaring als schooldirecteur schreef hij hierover een e-boek “Dynamowijzer … inspiratiegids voor het basisonderwijs“.

techgeek

Omdat scholen nog vaak zoekende zijn om betrouwbare technologie in hun werking te integreren als ondersteuning van het leerproces en vaak de stap hierbij niet durven zetten…

en omdat innovatieve leerkrachten in een schoolwerking vaak als “lastpakken” of “Geeks” worden beschouwd … wat vaak hun dynamisme doet afremmen, startte Joost Dendooven in november 2015, onder de noemer de “Flemish Tech Geek”, een blogsite op.

Doelstelling van deze blog is om innovatieve leerkrachten en schooldirecties basisonderwijs in hun dynamisme te ondersteunen en hen een aantal praktijkvoorbeelden aan te reiken over hoe zij betrouwbare technologie als ondersteuning van het leerproces in hun klas-en schoolwerking kunnen integreren, alsook te berichten over een aantal technologische tendensen die op korte -en middellange termijn in de schoolwerking kunnen binnensluipen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s